چگونه با افسردگی مقابله کنیم ؛ سریعترین روشهای درمان افسردگی
درگیری با انواع مختلف افسردگی میتواند تمامی ابعاد زندگی فرد را تحت الشعاع خود قرار دهد. تحت چنین شرایطی بیمار باید نسبت به درمان به موقع اقدام کند. یکی از موارد بسیار مهم در درمان افسردگی شدید شروع پروسه درمان پس از شناسایی اولین علائم میباشد. به کمک سریعترین درمان افسردگی میتوانید دوباره وارد مسیر یک زندگی سالم و شاداب شوید. در کنار روشهای درمانی تخصصی میتوانید نسبت به درمان افسردگی در خانه نیز اقدام کنید.
بر اساس جدیدترین بررسیهای صورت گرفته؛ پیروی از چندین روش به صورت همزمان باعث درمان سریع و فوری خواهد شد. تمامی انواع افسردگی قابل درمان هستند و بر اساس شرایط بیمار باید مسیر درمان انتخاب شود. پروسه درمان نیاز به صبر و حوصله دارد؛ زیرا به مرور زمان نتایج نهایی آشکار میشوند. درمان افسردگی پس از بررسی علائم اولیه آغاز خواهد شد. پس از اتمام دوره درمانی فرد ابعاد جدیدی از یک زندگی پرشور و نشاط را تجربه خواهد کرد. در صورتی که به موقع جهت درمان اقدام نکنید؛ علائم اولیه ماهها و حتی سالها ادامه پیدا خواهند کرد.
راههای درمان افسردگی کدامند؟
هم اکنون در سایه پیشرفت علوم مختلف نظیر روانشناسی و روانپزشکی روشهای مختلف و متعددی جهت درمان افسردگی معرفی شدهاند. به کمک چنین شیوههایی میتوانید از زندان احساسات پوچ و بیهوده رها شوید. اولین اقدام جهت درمان بررسی علائم و علل بروز بیماری میباشد. تحت چنین شرایطی پروسه درمان را با موفقیت پشت سر خواهید گذاشت. متاسفانه بسیاری از بیماران در جلسات درمانی یا همان تراپی با درمانگر صادق نیستند. این مسئله منجر به ایجاد چالش و مشکلات بزرگی در مسیر درمان خواهد شد. شاید بیان حقیقت برای شما سخت باشد، اما عدم بیان آن میتواند مشکلات بیشتری را به وجود بیاورد.
بهترین راهکار برای درمان سریع و فوری، اقدام به موقع پس از شناسایی علائم اولیه میباشد. اغلب بیماران به دنبال روشهای سریع و فوری هستند. در صورتی که در این مسیر بیشتر باید موثر بودن هر شیوه درمانی را مورد بررسی قرار دهید. درمان افسردگی حاد و متوسط وابسته به شرایط روحی و جسمی بیمار میباشد.
به هیچ عنوان درمان دارویی را به صورت خودسرانه دنبال نکنید؛ زیرا مصرف بیرویه این داروها میتواند آسیبهای گستردهای را به مغز وارد کند. بهترین روشهای درمان افسردگی شامل موارد زیر هستند:
●درمان افسردگی با روان درمانی:
رایجترین روش درمان افسردگی بدون دارو، روان درمانی میباشد. در این شیوه از هیچ گونه دارویی برای درمان بیمار استفاده نمیشود. در این تکنیک بیمار موفق به شناسایی باورهای منفی خواهد شد. در پروسه درمان باورهای منفی با باورهای مثبت جایگزین میشوند. همچنین فرد قدرت کنترل بحرانهای مختلف را به دست میآورد.
درمانگر به واسطه روشهای مختلف موفق به تعامل مثبت با بیمار میشود. همچنین در جلسات درمانی محرکها و عوامل افسردگی شناسایی میشوند، تا درمان بهترین نتایج ممکن را داشته باشد. در مسیر درمان احساس رضایت از زندگی را تجربه خواهید کرد. همچنین فرد قدرت کنترل زندگی را به دست خواهد آورد.
درمانگر مسیر خلق اهداف واقع بینانه را نشان خواهد داد، تا تصمیمات بهتری پس از اتمام درمان بگیرید. بیمار در مسیر درمان توانایی تحمل و پذیرش خود را نیز میتواند به خوبی افزایش دهد. در واقع روان درمانی تکنیکی موثر برای مقابله با علائم افسردگی شدید میباشد.
●درمان افسردگی در خانه:
اگر درگیر افسردگی خفیف هستید؛ درمان خانگی را فراموش نکنید. این شیوه به بهبود علائم اولیه نیز کمک بسیار زیادی خواهد کرد. در حالت کلی این تکنیک برای درمان افسردگی شدید زمانی موثر خواهد بود، که جلسات درمانی را با یک متخصص ادامه دهید. به نوعی این شیوه درمانی نقطهای امن برای خوشبختی و شروع زندگی دوباره میباشد.
تحت چنین شرایطی موفق به گذر از این بحران سخت خواهید شد. از شیوههای متداول درمان افسردگی در خانه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
■تغذیه سالم:
در گام باید رژیم غذایی خود را تغییر دهید و مصرف سبزیجات، غلات، میوههای ارگانیک و پروتئین را فراموش نکنید. نوشیدن آب به مقدار کافی نیز میتواند از دهیدراته شدن بدن جلوگیری کند.
■تنظیم خواب:
یکی از علائم اصلی افسردگی ایجاد اختلال در چرخه خواب میباشد. فرد بیمار به دلیل نداشتن الگوی خواب درگیر مشکلات مختلفی خواهد شد. برای مقابله با چنین شرایطی نسبت به تنظیم الگوی خواب خود اقدام کنید. حداقل یک ساعت قبل از خواب از فضای مجازی دور نشوید. از تکنیکهای مختلف برای تامین آرامش قبل از خواب کمک بگیرید.
■ورزش:
از بهترین شیوههای خانگی جهت درمان افسردگی میتوان به ورزش کردن اشاره کرد. ورزش باعث تولید هورمون اندورفین بیشتری در مغز خواهد شد. این هورمون منجر به شادی و نشاط بیشتر شما در طول روز میشود. حتما ۳ الی ۵ روز در هفته به مدت زمان ۳۰ دقیقه ورزش کنید. تحت چنین شرایطی موفق به گذر از این بحران سخت خواهید شد.
■مدیتیشن:
طبق دادههای آماری جدید مدیتیشن نقش کلیدی در بهبود علائم افسردگی دارد. در واقع این روش به پاکسازی ذهن از افکار منفی کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
■شرکت در کلاس یوگا:
اگر درگیر افسردگی هستید؛ شرکت در کلاس یوگا را فراموش نکنید. تحت چنین شرایطی موفق به تجربه آرامش روحی و روانی خواهید شد.
■عدم مصرف دخانیات و نوشیدنیهای الکلی:
یکی از دلایل اصلی ابتلاء به افسردگی مصرف دخانیات و نوشیدنیهای الکلی میباشد. برای مقابله با چنین شرایطی حتما مصرف دخانیات و نوشیدنیهای الکلی را فراموش کنید.
■داروهای گیاهی:
در کنار سایر روشهای درمانی از داروهای گیاهی میتوانید برای کنترل علائم این بیماری کمک بگیرید. تحت چنین شرایطی علائم افسردگی به تدریج سرکوب خواهد شد. بر اساس تحقیقات جدید مکمل گیاهی جینکو بیلوبا و مخمر سنت جان برای درمان افسردگی روشی بدون خطر میباشد.
■طب سوزنی و ماساژ درمانی:
طب سوزنی باعث عملکرد بهتر مغز و در نهایت درمان افسردگی خواهد شد. به واسطه ماساژ درمانی میتواند آرامش بیشتری را تجربه کنید. همچنین این تکنیک به کاهش استرس و تنش نیز کمک خواهد کرد. اجرای همزمان این دو تکنیک بهترین نتایج ممکن را به همراه خواهد داشت.
■مصرف مکمل های تقویتی:
مصرف مکملها و ویتامینهای مختلف باعث کنترل و درمان علائم افسردگی خواهد شد. نکته: قبل از مصرف هرگونه مکمل با پزشک خود مشورت کنید. برخی از مکملها با داروهای ضد افسردگی تداخل داشته و باعث بروز حساسیت دارویی میشوند. مکملهای تقویتی نظیر امگا ۳ باعث عملکرد بهتر مغز خواهند شد.
■مصرف ویتامینها:
ویتامینها باعث کنترل بسیاری از علائم مربوط به افسردگی میشوند. مکملهای ویتامین گروه B برای سلامت مغز حیاتی هستند. کاهش سطح ویتامین B خطر ابتلاء به افسردگی را میتواند افزایش دهد. همچنین مصرف ویتامین D به کاهش علائم افسردگی کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
■کنترل افکار منفی:
در گام اول برای درمان افسردگی باید نسبت به کنترل افکار منفی باید اقدام کرد. افکار منفی بسیار آسیب پذیر هستند و تاثیر منفی بر روی روند بهبودی خواهند داشت. برای درمان این مشکل میتوانید نگرانیهای خود را روی کاغذ بنویسید.
سپس برای رهایی از افکار منفی کاغذ را پاره کنید، تا حدودی به واسطه این روش از افکار غلط رها خواهید شد.
درمان خانگی افسردگی روشی مطمئن برای کنترل علائم این بیماری میباشد. در گام اول باید سبک زندگی خود را تغییر دهید و از راهکارهای خانگی جهت درمان غافل نشوید.
●درمان افسردگی با دارو:
از دیگر شیوههای درمان افسردگی میتوان به دارو درمانی اشاره کرد. درمانگر از داروهای مختلف برای کنترل علائم بیماری کمک میگیرد. تحت چنین شرایطی پروسه درمان کوتاهتر خواهد شد. دوز دارو توسط درمانگر تعیین خواهد شد و همچنین پس از کنترل شرایط دارو درمانی خاتمه پیدا میکند. هم اکنون برای درمان افسردگی از داروهای مختلف و متعددی استفاده میشود. این شیوه در یک بازه زمانی کوتاه مدت منجر به سرکوب شدن علائم اولیه خواهد شد. از متداولترین داروهای درمان افسردگی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
■داروهای SSRI:
این نوع از داروها به دلیل عوارض جانبی کمتری که دارند، برای درمان افسردگی بهترین گزینه به شمار میآیند. مصرف این دارو در دوران افسردگی ممنوع میباشد. داروهای SSRI باعث افزایش انتقال دهندههای عصبی یا همان سرتونین میشوند.
■داروهای SNRI:
این نوع از داروها باعث افزایش سرتونین و نوراپینفرین در مغز خواهند شد. مصرف همزمان این دارو با MAOI منجر به اختلال دارویی خواهد شد. از مصرف همزمان این دو دارو بپرهیزید.
■داروهای TCA و TECA:
در صورت ابتلاء به گلوکوم مجاز به مصرف چنین داروهایی نخواهید بود. همچنین این نوع از داروها باعث کنترل علائم اولیه مربوط به افسردگی خواهند شد.
■داروهای NDRI:
این نوع از داروها باعث افزایش سطح دوپامین و نورآدرنالین در خون میشوند. پس از یک دوره مصرف شاهد نتایج درمانی نهایی خواهید بود.
■داروهای MAOI:
در صورتی که بیمار درگیر افسردگی شدید باشد؛ چنین داروهایی تجویز خواهد شد. این داروها باعث افزایش دوپامین و تیرامین در مغز خواهند شد.
■داروهای NMDA:
این داروها با افزایش گلوتامات در مغز به درمان افسردگی کمک خواهند کرد. همچنین داروهای NMDA مورد تایید وزارت بهداشت و درمان هستند.
درمان دارویی باعث کنترل علائم افسردگی خواهد شد. نوع دارو و دوز مصرفی آن توسط پزشک تعیین می شود. سوء مصرف چنین داروهایی میتواند باعث ایجاد اثرات مخربی در مغز شود.
روش های درمان افسردگی | موثرترین تکنیک خانگی جهت درمان افسردگی |
روان درمانی، دارو درمانی و درمان خانگی | تغییر سبک زندگی و دوری از افکار منفی |
بهترین زمان جهت شروع پروسه درمان افسردگی | پروسه درمان افسردگی |
پس از مشاهده علائم اولیه | بر اساس نوع آن متغیر است |
عواقب عدم درمان افسردگی | هدف از دارو درمانی |
عود کردن علائم و درگیری با افسردگی شدید | کنترل و بهبود عملکرد مغز در جهت درمان علائم اولیه |
آیا ممکن است افسردگی به خودی خود درمان شود؟
برخی از بیماران به اشتباه تصور میکنند، که افسردگی به خودی خود درمان میشود. در صورتی که چنین چیزی امکان پذیر نیست و در صورت عدم درمان علائم اولیه تشدید خواهند شد. دوره افسردگی ممکن است؛ بیش از چندین ماه طول بکشد. درمان این بیماری به صورت پلهای میباشد و پس از درمان کامل فرد معنای زندگی سالم را درک خواهد کرد. عدم درمان این بیماری میتواند آسیبهای جبران ناپذیری را به مغز وارد کند. تحت چنین شرایطی درمان تکمیلی سخت و دشوار خواهد بود.
این چرخه باعث تغییرات پاتولوژیک در مغز میشود، که در نهایت درمان افسردگی سختتر خواهد شد. شاید افسردگی خفیف در مراحل اولیه به خودی خود درمان شود؛ اما پس از مدت زمان کوتاهی علائم به صورت شدیدتر باز خواهند گشت. ۶۹ درصد از بیمارانی که تحت درمان قرار گرفتهاند؛ موفق به درمان قطعی افسردگی شدهاند. همچنین کودکان و نوجوانان نیز به دلیل پیامدهای مخرب در معرض افسردگی قرار دارند. برای مقابله با چنین شرایطی علائم این بیماری را مورد بررسی قرار داده و سپس نسبت به درمان اقدام کنید. نوجوانان و کودکان به دلیل ذهن پویایی که دارند، پروسه درمان کوتاهتر میباشد.
چه زمانی برای درمان اقدام کنیم؟
اقدام به موقع جهت درمان افسردگی یکی از شروط اصلی میباشد. در غیر این صورت آسیبهای بسیار جدی به سیستم عصبی مغز وارد خواهد شد، که پروسه درمان را سختتر خواهد کرد. کوتاهترین دوره درمان افسردگی دو هفته طول خواهد کشید. برای جلوگیری از عود کردن بیماری درمانگر از روشهای مختلف و متعددی جهت درمان کمک میگیرد. اقدام به موقع جهت درمان باعث کاهش علائم و پیشگیری از عود کردن بیماری خواهد شد. برخی از افراد پس از کمرنگ شدن علائم از مسیر درمان خارج میشوند. تحت چنین شرایطی علائم افسردگی با شدت بیشتری بروز پیدا میکنند.
در گام اول از ابتلاء به افسردگی مطمئن شوید و سپس نسبت به درمان اقدام کنید. بهترین راه قبل از شروع پروسه درمان شناسایی نوع و شدت افسردگی میباشد.
■پس از مشاهده علائم افسردگی:
متاسفانه بیماران بسیاری از علائم افسردگی را نادیده میگیرند؛ تحت چنین شرایطی بیمار درگیر افسردگی شدید خواهد شد. پس از مشاهده علائم باید نسبت به درمان اقدام کرد.
■عود کردن افسردگی:
در صورتی که پس از اتمام دوره درمان علائم افسردگی عود کرده است؛ نسبت به درمان اقدام کنید. تحت چنین شرایطی در یک پروسه کوتاه مدت دوباره سلامت روحی خود را به دست خواهید آورد. اگر از ابتلاء خود به این بیماری مطمئن نیستید؛ حتما در تستهای تشخیص افسردگی شرکت کنید. تحت چنین شرایطی میتوانید در خصوص بیماری خود اطلاعات مفیدی را نیز کسب کنید.
نتیجه گیری:
برای درمان افسردگی راهکارهای مختلف و متنوعی ارائه شده است. به کمک هر یک از شیوههای درمانی میتوانید علائم مربوط به افسردگی را کنترل کنید. تکنیکهای درمان افسردگی به سه دسته: روان درمانی، دارو درمانی و درمان خانگی تقسیم میشوند. برای درمان افسردگی حاد و متوسط از هر سه روش استفاده خواهد شد، تا علائم بیماری کنترل شود. پس از اتمام دوره درمانی بیمار سلامت جسمی و روحی خود را به دست خواهد آورد.
برخلاف تمامی باورهای رایج افسردگی به خودی خود درمان نمیشود. پس از مشاهده علائم این بیماری باید درمان را در اولویت نخست قرار داد. پروسه درمان از دو هفته تا چند ماه متغیر میباشد. حتما در صورت عود کردن افسردگی نسبت به درمان دوباره اقدام کنید.
دیدگاهتان را بنویسید