افسردگی مهاجرت چیست؟ چگونه با آن مقابله کنیم؟
افسردگی مهاجرت به دلایل متعددی همچون ایجاد محدودیت در کشور جدید، عدم تطابق با فرهنگ در جوامع جدید، عدم اعتماد نکردن به دیگران، از دست رفتن اعتماد به نفس، جدایی از خانواده، محیط آشنا و دوستان در فرد رخ میدهد.
معمولاً فردی که دچار افسردگی بعد از مهاجرت میشود علائمی همچون کاهش اشتها، افزایش اضطراب، افزایش مبتلا شدن به بیماریهای جسمی و روحی، کاهش عملکرد شغلی، افزایش مشکلات خواب و افزایش تنهایی دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با افسردگی پس از مهاجرت، علائم و راههای درمان آن به طور کامل آشنا کنیم تا بتوانید به خوبی با این مشکل روبرو شده و آن را برطرف کنید.
افسردگی مهاجرت چیست؟
یکی از انواع اختلالات افسردگی که ممکن است در افراد بعد از مهاجرت ایجاد شود، افسردگی پس از مهاجرت میباشد. بیشتر از نیمی از افراد بعد از مهاجرت کردن به کشور جدید، این افسردگی را تجربه خواهند کرد. زمانی که فرد به کشور یا محیط جدید مهاجرت میکند، در واقع با چالشها، اضطرابها و استرسهای فراوانی روبرو میشود که میزان افسردگی یا علائم آن را در فرد تشدید خواهند کرد.
یکی از علائم رایج افسردگی بعد از مهاجرت این است که فرد دچار اختلالات خواب شده و در طی روز افکار منفی به سراغ او میآید. در چنین حالتی فرد احساس ناامیدی و بیاهمیتی کرده و ممکن است میزان افسردگی او نیز شدیدتر شود. با داشتن علائم افسردگی در فرد مهاجر، به تدریج میزان انگیزه او کاهش پیدا کرده و خستگی بیشتری را در طی روز متحمل میشود.
فردی که دچار علائم افسردگی بعد از مهاجرت شده باید برای مدیریت کردن این اختلال، از راه حلهای مختلف استفاده کند. برای مثال فرد میتواند با برقراری روابط اجتماعی، تنظیم کردن برنامههای متعدد روزانه، شرکت در فعالیتهای دسته جمعی، حفظ کردن سلامت جسمی و روانی، ارتباط با دوستان قبلی و خانواده و بهرهمند شدن از خدمات پشتیبانی روانشناختی به خوبی افسردگی خود را پس از مهاجرت کردن درمان کند.
اگر بعد از مهاجرت احساس افسردگی شما بسیار زیاد بود، بهترین گزینه مراجعه کردن به متخصص روانشناسی یا پزشک معالج است تا درمان شما آغاز شود. پزشک یا متخصص روانشناسی با استفاده از درمانهای مکمل، داروهای ضد افسردگی و روان درمانی میزان افسردگی شما را کنترل کرده و آن را به طور کامل درمان میکند.
علائم افسردگی مهاجرت
نشانهها و علائم متعددی نشان میدهد که فرد بعد از مهاجرت کردن به محیط یا کشور جدید، دچار افسردگی شده است. این فرد معمولاً عملکرد روزانه کمتری داشته و میزان انگیزه او افت میکند و نسبت به سایرین خسته تر و کسل تر است. این فرد با داشتن افسردگی پس از مهاجرت، به طور مداوم در طی روز احساس نگرانی، استرس، ترس و اضطراب میکند. به همین خاطر فرد افسرده با داشتن این احساسات در مقابله با پذیرش فرهنگ جدید و تغییرات فراوان ایجاد شده در سبک زندگی، معمولاً با مشکلات مختلفی روبرو میشود.
احساس تنهایی یکی از علائم افسردگی بعد از مهاجرت کردن میباشد که معمولاً با جدا شدن از دوستان قدیمی و خانواده، از دست دادن پشتیبانی اجتماعی، عدم تطابق با فرهنگ و وارد شدن به محیط جدید ایجاد میشود. این فرد با داشتن علائم افسردگی در کشور جدید در واقع به مرور اشتهای کمتری داشته و دچار کاهش وزن میشود. احساس بیاهمیتی و افت انگیزه در افراد افسرده پس از مهاجرت، علائم نشان دهنده این اختلال هستند.
نشانههای افسردگی در واقع ، ناامیدی و احساس بیاهمیتی بعد از مهاجرت هستند. این فرد معمولاً بعد از ایجاد تنشها دچار این افکار شده و مشکلات روانی ایجاد شده در کشور جدید نیز احساس ناامیدی و بیاهمیتی را در او افزایش میدهند.
از اصلیترین علائم افسردگی فرد بعد از مهاجرت در واقع مشکلاتی است که در خواب او ایجاد میشود. خواب عمیق بیش از اندازه، بیخوابی، خواب آلودگی و بیدار شدن در شب از جمله مشکلاتی هستند که در فرد افسرده بعد از مهاجرت دیده میشوند. با بروز این علائم در واقع فرد دیگر علاقهای به انجام فعالیتهای روزانه خود نداشته و نمیتواند کارهای خود را با لذت انجام دهد.
مشکلات جسمی در فرد نظیر خستگی شدید، دردهای عضلانی و سردرد با بروز علائم افسردگی ظاهر شده و بر سیستم ایمنی بدن نیز تاثیر میگذارد.
مراحل افسردگی بعد از مهاجرت
معمولاً علائم افسردگی بعد از مهاجرت کردن به کشور مقصد در طی مراحلی در فرد ظاهر میشوند. در مراحل اولیه فرد تنها دوری از خانواده و دوستان، موجب ناراحتی و افسردگی او میشوند. اما در مراحل بعدی شرایط ایجاد شده در کشور جدید و چالشهایی که با آنها روبرو میشود، بر شدت میزان افسردگی او میافزایند.
افسرده شدن بعد از مهاجرت کردن به کشور یا محیط جدید مانند سایر افسردگیها در شما علائمی را ظاهر میکند که در موارد زیر به تعدادی از آنها اشاره کردهایم که عبارتند از:
- احساس غم
- سطح انرژی پایین
- خستگی مفرط
- افزایش یا کاهش شدید اشتها
- فراموشی و نداشتن تمرکز
- تمایل به تنها بودن
- عصبانیت و بدخلقی
- افزایش یا کاهش خواب شبانه
- وجود افکار منفی
- عدم تمایل به رسیدن به اهداف
معمولاً اکثر افراد به دلیل شرایط مالی، شرایط اقتصادی، تغییر محل زندگی، تغییر شغل و دوری از خانواده و دوستان بعد از مهاجرت کردن دچار افسردگی میشوند.
راههای درمان افسردگی مهاجرت
شما میتوانید برای غلبه کردن بر افسردگی خود بعد از مهاجرت کردن روشهایی همچون تمرینات یوگا، رایحه درمانی، مشورت با پزشک یا دارودرمانی، حفظ سلامت ذهن و بدن، تمرینات روزانه برای تمرکز و نفس عمیق، استفاده از مکملها، تغییر رژیم غذایی، رفتار درمانی شناختی، اصلاح الگوی ذهنی، شناسایی عوامل استرسزا، یادداشت کردن افکار و انجام مدیتیشن روزانه را امتحان کرده و نتیجه بگیرید. به طور کلی متخصص روانشناختی یا پزشک با توجه به شدت افسردگی شما، برای درمان کردن افسردگی پس از مهاجرت اقدام میکند.
در موارد زیر روشهای مختلفی به عنوان بهترین روشهای درمانی برای برطرف شدن علائم افسردگی بعد از مهاجرت معرفی میشوند که هر فرد لازم است تعدادی از آنها را انجام دهد، این روشهای درمانی عبارتند از:
- روان درمانی: اولین روشی که معمولاً برای افسردگی بعد از مهاجرت توسط پزشک انجام میشود، روان درمانی است. در این روش پزشک متخصص روانشناس در ابتدا تلاش میکند تا تمام علائم افسردگی شما را به طور کامل شناسایی کند. سپس با شناسایی این علائم از بهترین روشهای شناختی و رفتاری برای درمان شما کمک میکند تا از این حالت خارج شده و فرد شادابتری شوید.
در این روش درمانی لازم است شما با یک متخصص با تجربه در حیطه روانشناسی ملاقات کرده و در طی جلسات خود از علت افسردگی و علائمی که دارید حرف بزنید. متخصص با راههای مدیریتی میزان افسردگی شما را کنترل کرده و باعث کمتر شدن یا درمان علائم افسردگی شما میشود.
- داروها: برای افرادی که دچار افسردگی بسیار شدید بعد از مهاجرت شدهاند معمولاً پزشک، توصیه میکند تا داروهای ضد افسردگی را تهیه کرده و مصرف کنند. در واقع داروهای ضد افسردگی یا همان آنتی دپرسانتها به شما کمک خواهند کرد تا در طی روز احساس خوبی داشته و میزان علائم افسردگی شما را تا حدود زیادی کاهش میدهند.
- تغییر در سبک زندگی: برای اینکه بتوانید افسردگی بعد از مهاجرت خود را کنترل کرده و علائم افسردگی را کاهش بدهید لازم است تغییرات به خصوصی را در سبک زندگی خود اعمال کنید. برای مثال بهتر است حتماً در طی روز فعالیتهای روزمره، تمرینات ورزشی مداوم و شرکت کردن در فعالیتهای دسته جمعی را انجام بدهید تا با داشتن احساس خوب، سلامت روان داشته باشید.
برای داشتن احساس خوب میتوانید محیط زندگی خود را تغییر داده و یا اینکه شروع به انجام دادن فعالیتهای جدید کنید. برخی از افراد میتوانند جهت تغییر سبک زندگی خود، نوع فعالیتهای روزمره یا شغل خود را نیز عوض کنند تا احساس خوبی داشته و کمتر دچار افسردگی شوند.
- پشتیبانی اجتماعی: برای مقابله کردن با افسردگی پس از مهاجرت یکی از موثرترین روشهای درمانی دریافت پشتیبانی اجتماعی از افرادی همچون همکاران، دوستان و خانواده میباشد. اگر شما به طور کامل ارتباط خود را با دوستان و خانواده حفظ کرده و در حین حال در رویدادها و فعالیتهای اجتماعی مختلف شرکت کنید، تجربیات بهتری را کسب کرده و سلامت روان شما تضمین میشود.
- تکنیکهای مدیتیشن یا تمرینات ذهنی: با انجام دادن روشهای تنفسی، انجام تمرینات ذهنی و تکنیکهای مدیتیشن میتوانید به راحتی میزان افکار منفی یا استرسهای روزانه خود را کمتر کنید و در مقابل احساس آرامش و رضایت قابل توجهی از خود داشته باشید. انجام دادن مداوم تمرینات ذهنی و تکنیکهای مدیتیشن سبب میشود تا روحیه شما بهبود پیدا کرده و علائم افسردگی پس از مهاجرت در شما نیز کاهش پیدا کند.
- ورزش و تغذیه: برای جلوگیری از بروز علائم افسردگی بعد از مهاجرت لازم است که به ورزش روزانه و تغذیه خود اهمیت بدهید. با انجام ورزشهای روزانه همانند پیادهروی کردن میتوانید علاوه بر حفظ تناسب اندام خود، فرد سالمتری از نظر روانی باشید.
- شنیدن موسیقی مورد علاقه: لازم است بعد از مهاجرت کردن برای سامان دادن افکارتان، زمانی را به آن اختصاص داده تا بتوانید به خوبی با شرایط جدید سازگار شوید. در این زمان میتوانید به موسیقی مورد علاقه خود گوش داده تا به آرامش روحی و روانی در طی سفر و مهاجرت خود برسید.
- مقابله با دلتنگی: ترک کشور و دوری از دوستان و خانواده برای تمامی افراد غم انگیز و ناراحت کننده است و ممکن است سبب بروز علائم افسردگی در او شوند. بنابراین بهتر است با ثبت کردن خاطرات به یاد ماندنی، پیدا کردن دوستان جدید و کسب تجربههای جدید در کشور مقصد میزان دلتنگی خود را کاهش دهید.
- قدردانی از خود: شما برای اینکه بتوانید به کشور مقصد مهاجرت کنید، سختیهای زیادی را متحمل شده و به موفقیت رسیده اید. بهتر است در طی این مسیر تمام افکار منفی را از خود دور کرده و به خاطر موفقیتی که هم اکنون آن را کسب کردهاید از خودتان قدردانی کنید. با این کار در واقع اعتماد به نفس در شما افزایش پیدا کرده و احساس خوبی خواهید داشت.
- نوشتن جملات الهام بخش: انسان زمانی که دچار استرس، اضطراب و ترس میشود معمولا نمیتواند به خوبی تصمیم بگیرد. بنابراین بعد از مهاجرت کردن شما میتوانید با نوشتن جملات الهام بخش و خواندن مداوم آنها افکار مثبت و دید مثبتی به زندگی داشته باشید. این کار سبب میشود تا در طی روز احساس بهتری داشته و میزان امید در دل شما افزایش پیدا کند. اگر در طول روز بتوانید افکاری که دارید را به خوبی بنویسید، اتفاقات منفی از ذهن شما خالی شده و با قدرت و انگیزه بیشتری میتوانید در کشور مقصد به مسیر خود ادامه دهید.
- حفظ ارتباط با دوستان قدیمی: برای اینکه افسرده نشده و آرامش خود را حفظ کنید لازم است پس از مهاجرت، همچنان با دوستان قدیمی خود در ارتباط باشید. این دوستان به شما کمک میکنند تا در مورد تمام نگرانیها، مشکلات و چالشهایی که در کشور مقصد روبرو شدهاید درد دل کرده و احساس بهتری داشته باشید.
با انجام دادن یک روش یا ترکیبی از روشهای درمانی بالا میتوانید میزان افسردگی خود را بعد از مهاجرت کردن تا حدود زیادی کنترل کرده و در کوتاهترین زمان ممکن فرد شادتر و سرحالتری شوید. بهتر است در انجام روشهای درمانی تداوم داشته و آنها را به طور روزانه انجام بدهید تا تاثیر آن را در سلامت جسم و روان خود ببینید.
جمع بندی
افسردگی بعد از مهاجرت تاثیرات مختلفی بر روی ذهن و روان شما میگذارد. این اختلال یا همان افسردگی در واقع علائمی همچون احساس اضطراب، کمتوانی، نگرانی، عدم تمرکز، بی اشتهایی، خستگی، بیخوابی، تغییر در الگوی خواب، کاهش وزن، فراموشی و افزایش وزن به همراه دارد. علائم افسردگی ممکن است برای اولین بار بعد از مهاجرت کردن رخ داده و یا اینکه فرد بعد از چند ماه یا چند سال دچار آن شود.
برای درمان کردن افسردگی بعد از مهاجرت نیاز است شما با تلاش مداوم و شرکت در جلسات روانشناسی با بهترین پزشک متخصص، میزان افسردگی خود را کنترل کرده و آن را درمان کنید. روشهای درمانی همچون تغییرات در سبک زندگی و انجام تمرینات ذهنی روزانه میتواند روحی شما را تا میزان قابل توجهی بهبود داده و بر کیفیت زندگی شما اثرات مطلوبی بگذارد.
دیدگاهتان را بنویسید