نشانی: تهران ، ولنجک میدان دانشجو، بلوار دانشجو، بالاتر از دانشگاه شهید بهشتی ساختمان جنب شیرینی لادن پلاک 12 طبقه سوم واحد 3

شماره تماس : 26802246 021

خودشناسی چیست؟و فواید خودشناسی

خودشناسی چیست و فواید آن...

خودشناسی: در معنا شناخت فرد از خود،خودشناسی گفته میشود.هر فرد در خودشناسی سعی میکند با فکر کردن درباره خود و پرسشگری به نقاط ضعف و قوت خویش مسلط شود.اهداف خودشناسی بسیار گسترده است که در این مقاله سعی میکنیم بهشون بپردازیم.

هدف از خلقت انسان رسیدن به کمال است و این کمال در سایه خودسازی است، یعنی انسان تا خودسازی نکند ممکن نیست به کمال حقیقی برسد، از طرفی هم خودسازی در سایه خودشناسی است ، یعنی تا انسان خودش را نشناسد نمی تواند خودسازی کند.پس کمال انسان در سایه خودشناسی اوست.
در کل خودشناسی یعنی متوجه روح شویم و بدانیم که انسان یک موجود رواحانی و فراطبیعی است و بدن تنها مرکب و ابزار او برای زندگی و سیر و سلوک روحانی است و بیشتر به سلامتی و کمال روح بیاندیشیم و همه حواسمان صرفا به بدن نباشد.

درحال حاضر متاسفانه ما بیشتر به بدن توجه میکنیم و از روح که حقیقت ماست غافل شده ایم، یکی از چالش های اصلی انسان غفلت از روح در این دنیاست. جالب است بدانید فرهنگ ما به صورت یک فرهنگی که صرفا به بدن توجه میکنند تبدیل شده.روح و معنویت و روحانیت در فرهنگ ما کامل فراموش شده است.
ما روح هستیم نه جسم، باید روی روح متمرکز باشیم و به جسم خویش نگاه ابزاری داشته باشیم. برای ورود به راه تهذیب نفس و خودسازی، خودشناسی است. چنانچه ما انسان ها از شناخت صفات و ملکات خود غافل باشیم نمیتوانیم به اصلاح خود بپردازیم. آشنایی با صفات و استعدادها و علاقه ها و گرایش های خودآگاه و ناخودآگاه زمینه ساز قدم برداشتن در جاده سازندگی روحی و معنوی است..

آیا یک شخص بیمار تا خود متوجه بیماری خود نشود پیگیر درمان و پزشک میشود؟
آیا مسافری که در کوه و بیابان گرفتار شده و در پی مسیر گمشده شده بدون دلیل و آگاهی از اینکه راه را گم کرده، دنبال راه و مسیر درست میگردد؟
آیا انسان بی خبر از هجوم و شبیخون دشمن، هرگز در صدد دفاع از خود برمی آید؟

بدون شک جواب همه این پاسخ ها منفی است،  همانطور که اگر ما خویش را نشناسیم و از کاستی ها، عیب ها، آلودگی ها، و نیز از سرمایه  ها، نیرو ها و استعداد های خود آگاه نباشیم به دنبال تهذیب نفس و بهره گیری از انفاس مسیحایی طبیبان روحانی  نخواهیم رفت.

اولین و مطمئن‌ ترین قدم برای توسعه فردی و رشد و اولین قدم برای انتخاب‌های مهم در زندگی، خودشناسی می‌باشد و به شدت توصیه می‌شود قبل از هر اقدام مهمی در زندگی حتما به خودشناسی ( و البته دیگرشناسی)  برسیم.

فهرست مطالبی که در این مقاله می خونید

برخی از انتخاب های مهم خودشناسی

راه اندازی کسب و کار

ازدواج و جدایی

انتخاب رشته تحصیلی

انتخاب شریک شغلی و شریک عاطفی

تصمیم گیری بعد از خودشناسی

با صحبت هایی که بالاتر راجب خودشناسی گفته شد، اگر ما نسبت به خودمون شناخت کافی داشته باشیم میتونیم بهترین خودمون باشیم و از یک سری مسائل روحی روانی که این روز ها خیلی ها باهاشون دسته پنجه نرم میکنند در امان باشیم و سلامت روح خویش را حفط کنیم و از زندگی لذت ببریم و مهم تر از همه میزان موفقیت خود را افزایش میدهیم و میتوانیم استعداد های خود را کشف کنیم و به شکوفایی برسیم. قدرت تصمیم گیری برای زندگی خودمان راحت تر میشود و میزان درصد تصمیم هایی که از سوی خویش گرفته میشود به بالا ترین میزان درستی و صحت خواهد رسید.

خودشناسی مزیت و فواید خیلی زیادی دارد که میتوانید داخل کامنت ها راجب این مسائل بحث کنیم و چندین مورد مهم از فواید و مزیت های خودشناسی را نام خواهیم برد به جواب سوال ” چرا باید خودمان را بشناسیم؟” برسید.

چرا باید خودمان را بشناسیم

  1. هدر رفتن زمان، انرژی و هزینه

از مزیت های خودشناسی این است که نسبت به سلیقه خویش میتوانید تصمیم گیری انجام بدید، ولی متاسقانه افراد زیادی هستند که به علت نشناختن خود وارد یک رابطه یا یک شغل میشوند و بعد از سالها متوجه میشوند که این رابطه یا شغل مناسب آنها نبوده و فقط بر اثر یک سری اختلال های تصمیم گیری رایج که عموم مرتکب این اختلالات میشوند( این اختلالات برگرفته از عدم خودشناسی است) وارد رابطه شده اند و یا آن شغل را انتخاب کرده اند و فقط زمان و انرژی و هزینه زیادی رو صرف رابطه یا آن شغل کرده اند.در صورتی که اگر از ابتدا به علم خودشناسی تسلط داشتند انتخاب بهتری را رقم زده بودند و وقت و هزینه و انرژی هدر نمیرفت.

2.جلوگیری از اشتباهات تکراری

از بزرگ ترین دلایل شکست ها در حوزه های مختلف مانند روابط عاطفی و شغلی، ورشکستگی ها و طلاق ها و مشکلات انسان، عدم خودشناسی میباشد به نحوی که زیاد مشاهده می شود که اگر فردی یک بار شکست و یا ناکامی در حوزه روابط عاطفی و یا شغلی داشته، در دفعات بعدی هم تکرار می شود و تا این فرد به شناخت خود نرسد این مشکل همواره همراه وی خواهد بود.

3.انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل بهتر

هر شخص دارای پتانسیل ها و تفاوت های ذاتی و فردی است، شناخت پتانسیل ها و تفاوت های داتی و فردی  به شما در انتخاب شغل مناسب با پتانسیل هایتان کمک میکند و به راحتی می تواند آینده شما را تحت تاثیر قرار دهد و عدم خودشناسی می تواند سال ها شما را از مسیر مناسب و رسیدن به موفقیت دور کند.

4.افزایش اعتماد به نفس

از بهترین روش ها برای بالا بردن اعتماد به نفس  به صورت ریشه ای و به میزان خیلی زیاد میتوان به خودشناسی و آشنایی با ویژگی های مثبت و نقاط قوت خود اشاره کرد که حاصلش به جز افزایش اعتماد به نفس، مقایسه نکردن خود با دیگران است چون به این آگاهی می رسیم که هر فردی نقاط ضعف و قوت منحصر به فرد دارد.

5.حرکت به سمت بهبود و رشد فردی

خودشناسی باعث می‌شود که نقاط ضعف و قوت خود را بهتر بشناسید و مرحله بعد این است که نقاط ضعف خود را برطرف کنید و یا تقلیل دهید و نقاط قوت را تقویت کنید،  بر عادت‌های منفی و بد خود غلبه کرده و با خودآگاهی در جهت رفع محدودیت‌ها و مشکلات خود قدم بردارید.

6.تصمیم گیری  بهتر و سریع تر

شاید جالب باشد به خودتان یادآوری کنید که زندگی با مجموعه‌ای از تصمیمات کوچک و بزرگ،  ساخته می‌شود.

وقتی به خودشناسی می‌رسید، نتایج حاصله  به شما در تصمیم گیری بهتر کمک می‌کند و نکته مهم اینکه خیلی وقت‌ها در زندگی، با تصمیمات سخت و مهم روبرو هستیم که در این مواقع خودشناسی به شدت به کمک ما می‌آید.

7.حال خوب و آرامش و شادکامی

وقتی مسیر و انتخاب‌های شما با رفتار و  احساسات، ارزش‌ها و باورهای شما منطبق باشد، با سختی و چالش و تضادهای درونی  کمتری مواجه می‌شوید و در نتیجه آرامش و شادی  بیشتری خواهید داشت.

8.روشن شدن مسیر حرکت

هرچقدر که خودتان را بیشتر بشناسید تصویر روشن‌تری از آینده و اهداف و آرزوهای خود خواهید داشت و با آگاهی بیشتری در این مسیر حرکت می‌کنید.

اگر قصد  دارید به این علم وارد شید  و خود را به  درستی بشناسید توصیه میکنیم حتما در موضوع های زیر هم تحقیق و مطالعه داشته باشید:

1-ابعاد انسان شامل روح و بدن

2- پیدایش و آفرینش روح

3-بقای روح به این معنا که روح انسان با مرگ تن از بین نمی رود و به زندگی خود در عالم برزخ ادامه می دهد

4-تجرد روح به این معنا که روح انسان از سنخ ماده نیست و از سنخ مجردات و ماوراء طبیعت است

5-اصالت روح انسان به معنای اینکه انسان روح است نه بدن

6- رابطه روح و بدن

7- عظمت و ارزش روح انسان. جامعیت و شرافت و برتری انسان بر تمام مخلوقات خداوند

8-شناخت ابعاد روح انسان شامل قوای نفس و عقل و قلب

9-قدرت و توانایی و استعداد مظهری روح انسان از نظر علمی و عملی. به عبارت دیگر قدرت تسلط علمی و عملی انسان بر طبیعت و ماورای طبیعت

10-کمال و سعادت روح انسان، مقام ولایت و خلافت انسان. انسان خلیفه خدا در روی زمین است

11-بیماری و سلامت قلب

12-شناخت فطرت و غریزه

13-مراتب نفس انسان

 راه رشد و کمال روح.14-

 برای اطلاع از نحوه ارتباط و دوره‌های آموزشی درمانی دکتر بیتا حسینی اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری مطلب: